Hi,
订阅
报纸
纸质报纸 电子报纸
手机订阅 微商城
英语
学习
双语新闻 热点翻译
口语栏目 报纸听力
口语
演讲
精彩演讲 活动动态
英语视频 欧美金曲
教育
资讯
新闻资讯 语言文化
备课资源 活动预告
用报
专区
中学Teens
小学Kids
高中版 > 公告/活动 > 正文

18-19学年高一第41-42期7版Quiz Time答案

2019-6-3 9:38


 

第41-42期总第754期高一IV版测试答案与解析

 

D1 1. architect 2. 102 3. opposite 4. local 5. traditional 6. sunlight 7. nature 8. window 9. time 10. produce

D2 1-4 BACA

D3 1-4 ADCD

D4 1-3 ABD

D5 1. wrote 2. words 3. changed 4. how 5. but 6. saying 7. out 8. growing/to grow 9. it 10. goodness 

 

 

D2

1. B。根据文章第二段“Through hundreds of posters, album covers and magazines, it takes visitors through the history of punk’s images.”可知这个展帮助人们了解朋克文化的历史,答案为B。A项两位歌手都是朋克风格的代表,但并未提及她们被邀请去现场献唱;C项是朋克文化的精神,不是这个展的目的;D项根据文章第四段“Of course, these are just images.”可排除。

2. A。根据上下文,朋克音乐是基于对未来的担忧和对当下文化以及不公平经济而产生的,由此可判断bemoaned一词带有消极情绪,并且文中提到“anti-authoritarian”等具有反叛意味的词语,因此可判断朋克文化带有叛逆性质,因此答案为A,即朋克音乐是抱怨当下文化和不公平经济以及对未来的担忧而产生的。

3. C。根据文章最后一段可判断,朋克文化鼓励人们自由选择自己的人生,答案为C。A、D两项文章未提及;B项与文章意思相反。

4. A。通读全文,作者介绍了朋克文化产生的背景以及几个特征,因此答案为A,即介绍朋克文化。其他三项均不是本文的主要写作目的。

 

D3

1. A。根据第三段中“... Brescia in Italy, found that whether you should travel slowly or quickly in rain depends on the wind's direction and your body shape, according to the BBC.”下雨天想要躲雨,走还是跑取决于风向和体型,故选A。

2. D。根据文中“In this case, a fatter person had better run while a thinner person should still try to match their speed to the wind.”可知,当风从侧面吹进来的时候,胖人最好跑步,而瘦人最好调整到跟风速差不多,故选D。

3. C。联系上下文,根据逻辑关系可知此处表达的是:对瘦人来说,躲雨时行走是有个最佳速度的,故选C。

4. D。根据倒数第二段中“Back in 1987, they thought that running or walking did not really make a difference.”可知,在Bocci的发现之前,人们认为跑还是走对淋雨多少没有影响,故选D。

 

D4  

1. A。根据文章第二段“The entire backyard was devoted to his plants.”以及祖父种的植物可判断祖父非常善于种植,答案为A。其他三项在文中均未提及。

2. B。根据文章第五段“In time, Yang Yang grew accustomed to the new house”可知,一开始祖母不愿意搬家,但她渐渐适应了新生活并且重新开始打理花园,由此看看出祖母逐渐接受和适应新的生活,答案为B。

3. D。根据文章最后一段可知,作者认为生活中的变化是不可避免的,而从“starting again simply involves allowing new roots to grow”这句话可以看出作者认为我们应该积极面对这些变化,允许新的事物走进我们的生活,答案为D。A项与作者意思相反;作者只是说我们应该积极应对,并非开始新生活对人们有好处,排除B项;C项作者在文中未提及。

 

 

高一综合测试参考答案及听力原文

听力:1-5 ACCAB 6-10 ACCBB 11-15 CBABC 16-20 BACBA

阅读理解:21-25 CBDDC 26-30 DBDCC 31-35 BDBDD

补全短文:36-40 DFBAG

完形填空:41-45 BCACD  46-50 ABABC 51-55 ADABC 56-60 ADBCD

语法填空:

61. a 62. but 63. be called 64. helpful 65. firefighters

66. Watching 67. bravery 68. his 69. with 70. is

短文改错:

71. in→on 72. comfort→comfortable 73. attend to→attend 74. tiring→tired 75. roof→the roof

76. is→was 77. sunbathe→sunbathing 78. everybody→nobody 79. If→But 80. guest→guests

写作:

Good afternoon, everyone. May I have your attention, please?

This is the chairman of the Students’ Union speaking. With the Dragon Boat Festival approaching, the Students’ Union plans to throw an evening party intended for foreign students studying in our school. A variety of activities will be held, offering chances for you to have a better insight into traditional Chinese culture.

We will give a brief introduction to the origin of the Dragon Boat Festival. You are sure to be fascinated by the history and background story of this Chinese tradition. To make the party more interesting and get everyone involved, we’ve prepared special gifts for winners of our chopsticks competition. Prizes will go to those with the best chopstick abilities. Food will also be on offer, but only through the effort of participants – we’ll show you how to make zongzi, a kind of rice ball wrapped in bamboo leaves, which is the traditional food of the Dragon Boat Festival.

The Students’ Union is sure that this party will serve as a precious memory of your overseas studies in China. It will take place next Saturday evening from 7:00 – 9:00, in room 201 in the main school building.

We hope to see you there.

 

听力原文

Text 1

M: San Juan is a wonderful city. There are a lot of nightclubs, and many excellent local restaurants.

W: I’m not much of a dancer. I’d like to try the restaurants, though.

 

Text 2

W: How much are the tickets for the match?

M: The cheapest is £21 and the next is £24.

W: That’s not bad. We won’t save much by going for the cheapest tickets.

M: That’s true. Let’s go for the more expensive ones then.

 

Text 3

W: I heard you’re going to Italy this September?

M: Well, yes, I’ll be learning fashion design at art school.

W: Wow. I hope I can go there some day too.

 

Text 4

M: We’re moving very slowly again now. I’ll miss the meeting if we don’t hurry up.

W: Yes, the traffic has been so bad every day this week.

 

Text 5

M: Tell me about your hometown, Joyce.

W: Well, it’s really a small town. I think it’s boring. No good restaurants, no nightlife. But it has great scenery - beautiful mountains, rivers and lakes.

 

Text 6

M: This is my library card, and these are the books I’d like to return.

W: OK. Wait a minute, please. Oh, sorry. This book, The Sun Also Rises, should have been brought back a week ago. You’ll need to pay a fee, I’m sorry.

M: I’m sorry about that, but the novel was so good that I couldn’t put it down. I loved it so much that I went and bought a copy from Amazon. Anyway, how much do I need to pay?

W: $3, please.

M: Here you are. Thanks.

 

Text 7

M: Hello, Lisa. What are you up to?

W: Well, I want to plan a trip this year and I’m just thinking about when I should go.

M: I see. I guess the obvious times are Easter or around Christmas and New Year.

W: Um … So when is Easter this year?

M: Let me see. April the eighth. So Good Friday is April the sixth and Easter Monday is April the ninth. You could take a trip then.

W: Hm, sounds good.

 

Text 8

M: Hello. Please come in and sit down. Your name is Ayumi Ito?

W: Yes.

M: So why don’t you tell me about yourself?

W: Sure. I come from Japan, but now I live here in London. I received a degree in business English at the University of Chicago in the US, and I organized many activities at university.

M: Great, and how about your office skills? Can you type fast?

W: I can type, but not very fast.

M: Can you do word processing?

W: Yes, I’m very good at it, actually.

M: What about your languages skills?

W: Well, I speak Japanese, of course. My French is good, and I can speak English very well.

M: Very good. I think that’s all we need today.

 

Text 9

W: Did the children enjoy the holiday camp? Did they get homesick?

M: Well, some of the younger kids were a little bit unhappy at first as they’d never been away from home before. By the last day they didn’t want to go home though; they were having such a great time.

W: What activities did you organize?

M: There were some trips, including a visit to Hardwick Castle. That’s what we did on the first day. The kids thought it’d be boring, especially when they heard it was a guided tour. But in the end, they had a great time. The guide told loads of interesting stories and really made the history of the castle come alive.

W: I can imagine - what sort of sports did they do?

M: Sailing, climbing, horse-riding... And on the last day we had a barbecue, which was probably the kids’ favorite part. They all wanted to come again next year, actually.

 

Text 10

W: This summer I took part in a really interesting project called One-Day Clean-up. Its aim is to clean rubbish around the country. I heard about it from my neighbors who used to take part some years ago. I thought it’d be fun, so I persuaded a couple of my cousins to come along with me. But it doesn’t matter if you take part on your own; you soon make friends with other people there. Most of the people taking part were teenagers. We were a very international group, with over half of the people coming from the US, like me, but there were also people from China, Thailand and Australia. Most teams worked on the south coast of the country, but mine worked on the east. We had to pick up all the rubbish we could find by the seaside. The activity made me realize how important it is for everyone to be aware of environment protection. I’m determined now to get my family to recycle as much as possible. It’ll be worth it if we can make our seas safer for all those beautiful sea animals. If you’d like to join me taking part in this activity next year, it’ll be on January 11. The focus on that day will be on getting rubbish out of rivers, then there’ll be another day a few months later for cleaning up woodlands.

 

答案解析

A

21. C。根据文章首句“If you’re looking for new and creative ways to get fit and stay healthy, the following clever apps can do everything for you – except the exercise itself.”可知四个应用都是针对注重健康的人设计的,选C。A选项错在第一个和最后一个应用是免费的。B选项错在第一个和第三个应用只能在苹果手机上使用。D选项文中没有提到。

22. B。本题考查第一个应用Hot5 Fitness的细节信息。根据本段的第一句“From abs (腰腹训练) and core (核心力量), to yoga (瑜伽) and flexibility (柔韧性) and everything in between, this app contains workout pages and videos that are easy to follow.”可知该应用提供各种运动的指导,选B。A选项错在该应用提供的练习视频特点为modern而不是classic。C选项没有提到。根据本段最后一句可排除D选项。

23. D。根据Sleep Cycle部分的最后一句“You can also add notes about your day – whether you had coffee, worked out, or were stressed – to better understand how your sleep is affected by different daily activities.”可知通过该应用可以了解是哪些日常活动影响了睡眠,选D。

 

B

24. D。通过文章前四段可知,作者对Helga为什么如此看重善良很好奇(I was curious about what she had said),因此可推测答案为D,作者对她的故事有兴趣。其他三项在文中均未体现。

25. C。通过文章第五至九段可知,Helga在机场哭了两个小时而没有人安慰自己,因此意识到善良的珍贵和意义,因此答案为C。A项Helga在飞机上只是静默地坐着,下飞机后才开始哭;B、D两项文中未提及。

26. D。通过文章第十至最后一段可知,Helga深深感染了作者,让作者也认识到了善良的重要性,由此作者开始将传播善良设为自己的事业,并从中得到了满足和回报,因此答案为D。其他三项在文中均未提及。

27. B。通读全文,作者主要在说明自己是如何意识到善良的重要性以及如何将其作为自己的事业的,因此答案为B。A项虽然文章中有涉及,但不是作者主要想表达的内容;C、D两项在文中均未提及。

 

C

28. D。根据for Finns, it is extremely rude to interrupt someone. This leads to us making pauses or taking our time to talk可知芬兰人经常沉默的原因是因为他们认为打断别人不礼貌。

29. C。根据According to CNN, the nation has about 3.5 million saunas – roughly one for every 1.6 people. And 99 percent of Finns take at least one sauna a week, BBC News reported.可知文章是通过给出数据来说明桑拿在芬兰的流行。

30. C。根据Sauna is for your mind. It really helps you to calm down in a modern society where it is never quiet可知芬兰人认为蒸桑拿可以帮助保持平静的心情,因此选C。A、D选项文中没有提到,B选项错在文中只是说生孩子的时候桑拿房能够提供一个无菌的环境,而不是减少痛苦。

31. B。文章通过芬兰被选为最快乐的国家为引,介绍了芬兰人的性格特点,喜欢音乐和舞蹈以及热爱桑拿,及芬兰文化的几个方面,因此选B。

 

D

32. D。根据文章第三段可知最新的解锁技术是苹果推出的人脸识别,选D。

33. B。根据倒数第四段In a video posted on community website Reddit on Nov 3, two brothers demonstrated how they were both able to unlock the same iPhone X using their two different faces, Quartz reported. And they aren’t even twins.可知人脸识别的主要问题是不同的人可能解锁同一部手机,选B。

34. D。根据最后一段“It’s good to see biometrics being used more,” Jain told CBS News, “because it adds another factor for security. But using multiple security measures is the best defense.”可知D选项正确。其他选项文中均没有提及。

35. D。文章先说生物安全技术现在很流行,然后引出了对其安全性的讨论,因此D为文章的主旨。

 

完形填空

41. B。本空考查连词,需查看上下句的关系。前一句 “Ibby Piracha是许多常客中的一位”与后一句“Ibby不像其他常客”构成转折关系,因此填However。

42. C。从第四段American Sign Language美国手语可知,Ibby是聋哑人。此外还可从倒数第三段It shows that she respects deaf people得到验证。

43. A。Krystal Payne是星巴克员工,Ibby是顾客,再结合选项,以及Ibby残疾人的身份,可推知员工希望让Ibby感到更加受欢迎。

44. C。根据句意,其他员工经常尽他们最大的能力给Ibby最佳的什么,结合各自的身份,可知是服务service。

45. D。根据本空空前的信息,Krystal学习手语,以及关联词so,可推知是为了更好地交流、沟通。另外根据人物的身份及场景,可排除其他三个选项。

46. A。根据下一段the note可知应选note。

47. B。right权利;experience经历、体验;chance机会;emotion情感。店员Krystal学习手语应该是为了让Ibby和其他人获得同样的体验,因此选experience。

48. A。keep保留;copy复印;read读;share分享。由后文可知Ibby很感激Krystal给自己做的事情,所以推断应该是Ibby将这张便条一直保留在家里。

49. B。由后半句Ibby将便条发到Facebook上与朋友分享,可知这里应该是因Payne的行为深受感动。

50. C。根据第13空前面的the post可知。

51. A。expect期待,期望;ignore忽视;want想要;notice注意。本句句意,许多人转发了他的帖子,这是他没有想到的。

52. D。chance机会;pay薪水;award奖励;recognition认可。根据后文Payne受到公司经理的表扬可知这里应该是Payne的行为得到了他人的认可,所以选recognition。

53. A。Payne做的是好事,经理自然是表扬她。

54. B。根据空前的reporter记者可推知,记者想要采访Payne。

55. C。本空填形容词,描述Payne的行为,最符合的是kind善意的,好心的。还可从后文的act of kindness得到验证。

56. A。本句句意是公司对于Payne的行为感到怎样。proud自豪;fond喜欢;afraid害怕的;ashamed羞耻的。可知选proud。

57. D。根据前文可知Payne想要让Ibby得到和别人一样好的服务体验,由此可知这里应该是我的工作是为了确保人们获得期待的体验。

58. B。trust信任;inspiration鼓舞,激励,鼓舞(或激励)人心的人(或事物);opportunity机会; guidance指导。Payne善意的行为给Ibby鼓舞。

59. C。take sb’s order为某人点餐,由Payne的服务员身份可知。

60. D。本空后面的一句是对这句话的进一步补充,和smiling对应的就是happiness了。从前文也可知道对于Payne的帮助,Ibby很感激、高兴。

 
  教学资源 ELT resources  
 
教案中心 Teachers' guide
课件中心 PPT courseware
视听中心 Audio & video clips
试题中心 Test center
 
  报纸电子版 E-papers  
 
高一版 Senior 1 Edition
高二版 Senior 2 Edition
高三版 Senior 3 Edition
 

 主办
联系我们   |    广告业务   |    诚聘英才   |   演讲比赛   |   关于我们   |   手机访问
有意与本网站合作者,有关合作事宜请联系我们。未经21英语网书面授权,请勿转载或建立镜像,否则即为侵权。
主办单位:中国日报社 Copyright www.i21st.cn All Rights Reserved 版权所有 复制必究   京ICP备13028878号-12   京公网安备11010502010736号
关闭
内容