Hi,
订阅
报纸
纸质报纸 电子报纸
手机订阅 微商城
英语
学习
双语新闻 热点翻译
口语栏目 报纸听力
口语
演讲
精彩演讲 活动动态
英语视频 欧美金曲
教育
资讯
新闻资讯 语言文化
备课资源 活动预告
用报
专区
中学Teens
小学Kids
高中版 > 公告/活动 > 正文

18-19学年高二第41-42期7版Quiz Time答案

2019-6-3 9:56


 第41-42期总第754期高二IV版测试答案与解析

D1 1. Asian 2. cuisines 3. spots 4. feed 5. job 6. jokes 7. hundreds 8. people 9. understand 10. powerful
D2 1-3 DBA
D3 1-3 DDA
D4 1-4 BCCD
D5 1-5 DGAEB
 
D2: 
1. D。从“Kaijus aren’t always evil”可知,Kaijus并不一定是邪恶的,而有可能是善意的。文中没有比较Kaijus和monsters两者之间哪个更强大,哪个更嗜血,A,B错误,文中也没有提到Kaijus是不是成群结队出现的。
2. B。从“He steps in to correct any species that might threaten our planet”可知,Godzilla是地球的保护者。从“Godzilla has a soft spot for human beings and that some emotional connections have been built up between us. But we’re probably just flattering ourselves”可知,如果人们认为Godzilla是人类的好朋友,那就错了,A错误。Godzilla也不会主动危害人类,它不是人类的威胁。电影导演也没有说Godzilla是superhero的典型代表。
3. A。全文主要介绍了Godzilla的本质,是地球的保护者,大自然的执行者,A正确。
 
D3: 
1. D。根据最后两段His 2017 book, The Unaccompanied, was described by The Guardian as documenting "a world in social and economic meltdown"以及Armitage says he'll use his stipend to set up "something in the field of climate change" and draw attention to environmental issues.可知,Armitage很关心一些社会问题,故选D。
2. D。根据第三段he has always had the remarkable capacity to take on whatever he encounters in the world and ... fashion it into very good poetry可知D正确。
3. A。通读第四第五段可知,这两段介绍了Armitage的一些作品及其特点,故A正确。
 
D4:
1. B。根据文章第一段“they were the kind of people who were constantly looking for trouble”可知,作者刚开始认为骑摩托车的人都是找麻烦的人,答案为B。A、C两项文章未提及;D项与文章意思相反。
2. C。根据文章第四五段“可知,作者第一次骑摩托车全程都非常紧张,即使下了车也无法摆脱紧张,答案为C,她无法完全享受骑车。根据文章“I prepared very well: a new helmet and slightly oversized leather jacket.”可排除A项;根据文章“I held on a little too tight and breathed a little too infrequently. The cars felt a little too close and traffic seemed to move too fast.”可排除B项;D项与原文相反。
3. C。根据文章最后一段“you really can't judge a book by its cover - no matter how much leather it wears”可判断答案为C,不能以貌取人,即外表有时会误导自己。
4. D。通读全文,作者讲述了自己与朋友一起骑摩托车的经历以及从中得到的思考,答案为D。作者通过描述自己对于骑摩托车和摩托车手偏见的转变,告诉大家不要以貌取人,文章目的不仅局限于讨论骑摩托车的自由和有趣以及自身经历,也没有鼓励读者体验,因此排除其他三项。
 
 
 
高二综合测试答案和解析
第一部分 听力
1-5 CBABC 6-10 BBACC 11-15 BACAC 16-20 CBCAB
第二部分 阅读理解
第一节21-25 BCCAC 26-30 DACBA 31-35 DCACD
第二节 36-40 ECAGD
第三部分 语言知识运用
第一节 41-45 CABAD 46-50 BCABC 51-55 DDBAC 56-60 BADBC
第二节 61. if/whether 62. a 63. who/that 64. us 65. to help 66. shaking 67. secretly 68. minutes 69. on 70. needs
第四部分 写作
第一节 71. daughter→daughter’s72. Although→When/ As /After73. confusing→confused74. attentions→attention75. 在poor前∧a76. 去掉explained前的had
77. sat→sitting78. up→on79. what→that或者去掉what
80. my→our
第二节
Dear Sir/Madam,
My name is Li Hua. I am writing this letter as I would like to volunteer to help at the ninth BRICS Summit.
I’m an 18-year-old man from Xiamen and I’m studying at a foreign language school. I would love to help out when the BRIC Summit takes place in my hometown. To begin with, I have a good knowledge of both English and French. My main interests also happen to be politics, the economy and current affairs. Furthermore, I’m skilled at communicating with others – I’m the captain of my class’s debate team – and I always enjoy helping others. Last, there is no doubt that I’m familiar with our city, which will surely be of great importance to the job.
If given the chance, I’ll spare no effort to provide the best service to those who need it. I would appreciate it if you could respond to my application. I look forward to hearing from you.
                                                                                                                                        Yours sincerely,
Li Hua
 
听力原文和解析
Text 1
M: I’d like an economy seat to Hong Kong.
W: Sure. The next flight takes off at 11 am.
 
Text 2
M: Did you receive the letter I sent to you last week?
W: Oh my goodness. What’s wrong? Do you want to fire me?
M: Oh, no. I want to promote you.
 
Text 3
W: That actress’s hairstyle looks so silly.
M: Can’t you keep quiet? This is the 15th time you’ve made a comment since the movie started.
 
Text 4
M: Well, I’ve brought in a lot of business for my company. But now, I feel like going into business for myself.
W: Do you mean you want to set up a company of your own?
M: That’s my dream.
 
Text 5
M: Sally, when are you going to Japan?
W: I don’t know. It’s all up in the air.
M: What’s going on? I thought it was all set.
 
Text 6
M: Good morning, may I help you?
W: I’d like to rent a car, please.
M: OK. Full size, mid-size or small size?
W: Small size, for two days, please. How much will that be?
M: It comes to $78 a day.
 
Text 7
M: Have you got your timetable?
W: Yes.
M: When do we have Dr Kent’s lecture?
W: Monday morning at 9:30 and also Friday morning at 10:30.
M: How long do they last?
W: Each one’s an hour.
M: Which rooms are they in?
W: The Monday morning lecture takes place in Room 50. The Friday morning one is in Room 15.
M: Thanks. You’re always so helpful to me.
 
Text 8
M: These bonsai trees are so beautiful! How are they grown?
W: Well, first you take a healthy young tree - almost any kind of tree can be used.
M: Really?
W: Yes. Then remove some of the leaves and branches. You also have to cut back some of the roots.
M: Why’s that?
W: It makes it grow more slowly. Then it’s planted in a pot with a bit of soil.
M: How do you get it to grow into an interesting shape?
W: Well, wire is used to tie the branches into the shape you want. When the tree’s older, the wire’s removed.
M: I see.
W: The tree has to be given plenty of fertilizer. As it grows, you should cut it regularly so it doesn’t grow too big. And from time to time, it’s taken out of its pot and its roots are cut.
 
Text 9
W: Dr Lee’s office. Can I help you?
M: Yes, I’d like to make an appointment to see Dr Lee, please.
W: Is this your first visit?
M: Yes.
W: OK. Could I have your name, please?
M: Yes. My name is Ronald, r-o-n-a-l-d. My last name’s Southgate, s-o-u-t-h-g-a-t-e.
W: Can I have your insurance number?
M: It’s 481-624.
W: And how did you hear about our clinic?
M: Uh, I drove past it the day before yesterday.
W: OK. How about the day after tomorrow on Wednesday at 3:00 pm?
M: Uh. Can you set the appointment in the morning? I need to pick up my kids from school in the afternoon.
W: OK. Um … how about Tuesday at 8:00 am or Thursday at 9:00 am?
M: Uh, do you have anything earlier, like 7:30?
W: No, I’m sorry.
M: Well, then, Tuesday would be fine.
W: OK. Could I have your phone number please?
M: It’s 686-893.
W: Great. And what’s the purpose of your visit?
M: Well, my stomach suddenly ached when I woke up today. It’s been hurting all morning.
W: In that case, Mr Southgate, I think you should come here today. I don’t think your case can wait.
 
Text 10
W: Now let’s move on to our next topic, cellphones at school. The sounds phones make usually interrupt other people’s studies. This is why as a student, it’s important to learn how to use your phone in a polite way. There are a few things you need to remember if you want to use your phone politely. First, never answer a call in the middle of a conversation with another person, unless you ask for his or her permission first. Talking on the phone and making others wait is impolite. Second, if you need to speak to someone when there are others around, it’s more polite to send them a message instead of calling them. Third, talking too loudly in public often makes others feel uncomfortable. No one really wants to listen to what other people have to say, so it’s best to keep your voice as low as possible. The last and most important thing is to switch your phone to silent mode at school. Remember to do these things, and you’re on your way to becoming a polite cellphone user.
 
A
21. B。根据“Bible/Life Lessons Story Time Readers: 2:30-3:00 pm”可知圣经阅读课安排在低年级活动时段。
22. C。根据文意可知literacy program是识字训练项目,因此需要懂得教学的老师,再考虑到每个人的时间段,可知只有Molly最合适。
23. C。根据“Recreation Time Leaders: 3:30-4:00 pm. Teach art, gardening, sewing, cooking etc”这个职位的要求可知Tom最适合这个职位。参照后文的时间表只有3:30 – 4:00这个时间档最合适,因此选C。
B
24. A。根据文章前三段,Ula不愿戴眼镜,她的几副眼镜不是丢失就是破碎,因此可知答案为A。B项Ula并不是拿眼镜玩,而是不愿戴;C项文章未提及作者生气;D项与作者观点相反。
25. C。根据文章第4至7段,Angelica的父母辞去工作,抚养两个孩子的过程中几乎不用电器和电子设备,由此推测答案为C,她的父母教给了她如何过简单的生活。A项与文章信息相反;B、D两项文章未提及。
26. D。根据文章第8至12段可知,Angelica最终选择终于自己的内心,坚持自己的生活方式,拒绝了男友的建议并与之分手,因此可知答案为D。A、C两项文章未提及;B项并非两人分手的主要原因。
27. A。通读全文,作者写这篇文章希望告诉父母们尊重孩子的意愿,因此答案为A。B项文章未提及;C、D两项不是作者写作的主要目的。
C
28. C。根据第三段According to a new study published in the journal Cell in October, gene variations (基因变异) might be responsible for these differences, Xinhua reported.可知该研究主要对比分析了中国不同地区人们的基因,从基因的角度解释了不同地区的人们在饮食习惯、对疾病的免疫以及身体特征等方面的差异,因此选C。
29. B。根据第六段The researchers reported that a variation of the gene FADS2 is more commonly found in northern people than it is in southern people. It helps people metabolize (新陈代谢) fatty acids (脂肪酸), which suggests a diet that is rich in meat.可知文中提到的FADS2基因的这种变异可以帮助人们消化肉,因此选B,其他选项均不正确。
30. A。文章倒数第二段说大部分南方人具备CR1基因,可以帮助免疫疟疾,紧接着However转折,说他们不具备可以阻止某些血源性疾病的基因,因此vulnerable应该最接近unprotected的意思,不被保护的,vulnerable的原意是“易受攻击的”,选A。
31. D。由文章倒数第二段可知是大部分南方人对疟疾免疫,同时更容易得血源性疾病,而不是北方人,因此a,b两项是错误的。由最后一段可知北方人有更少的身体气味,出汗少,因此c,d是正确的,故选D。
D
32. C。根据第二段Fans of the show even started a petition to urge McDonald’s to bring the sauce back. And it did, but only for one day on Oct 7, 2017可知,Rick and Morty的粉丝要求麦当劳重新推出四川辣酱,而后四川辣酱再次出售,故C正确。四川辣酱只是在Rick and Morty中被提到了,并不是出现在电影中,A错误。四川辣酱最早是用来宣传电影《花木兰》,并不是麦当劳的鸡块,B错误。D选项文章未提及。
33. A。啤酒与炸鸡出现在文中第五段,根据前文可知与This situation is similar to the beer-and-fried-chicken craze of 2013.,作者认为麦当劳的四川辣酱的火爆和啤酒与炸鸡热如出一辙,都体现了影视作品对于人们生活的影响,故A正确。
34. C。根据these kinds of phenomenon are all about wanting to feel part of something bigger, and feeling connected with other people可知,人们追求电视节目中出现的事物是因为想体会一种参与感、归属感,可与他人建立联系,故C正确。A、B、D文章未提及。 
35. D。根据最后两段可知,作者认为尽管四川辣酱的味道并不尽如人意,但是她依旧有热情和兴趣去尝试新鲜的事物,可见作者是鼓励人们去探索新事物的,故答案为D。
 
第三部分 语言知识运用
41. C。联系下文可知,文章讲了一个在车祸中失去胳膊的10岁孩子学习柔道的故事,故选C。
42. A。根据文章最后一句“And second, the only defense (防卫) for that move is for your opponent to grab your left arm.”可知,此处选A。
43. B。联系下文是“the teacher had taught him only one move”可知,此处意思指这个男孩向一个年长的柔道老师学柔道,故选B。
44. A。根据下文中“Several more months later”可知,答案选A。
45. D。联系上下文可知,男孩对老师只教他一种招式感到很疑惑,最后终于忍不住问老师,故选D。
46. B。联系下文这个孩子只靠这一种招式在柔道比赛中获胜,可推断出老师回答说:这是你唯一______知道的动作,可知答案选B。
47. C。根据本句话的意思“男孩不是很______,但他相信他的老师,继续______”,所以由but转折可推知答案是C。
48. A。解析同上。
49. B。根据句中的easily以及下文的“The third match was more ..., he used his one move to win the match.”可知,男孩很轻松地赢得了前两轮比赛,故选B。
50. C。联系下文的but可知,此处表达转折,尽管第三轮比赛更______,他还是靠唯一的招式赢得了比赛,故选C。
51. D。联系上文可知,男孩对自己能够赢得比赛感到“惊奇”,故选D。
52. D。句中所填的单词和bigger和more experienced并列,对比四个选项可知答案选D。
53. B。联系上文中提到的男孩的对手更加强大,下文中裁判担心男孩可能会受伤,可知此处表达的意思是“男孩似乎要输了”,故选B。
54. A。解析同上。
55. C。联系上文可知,裁判怕男孩受伤,想要叫停比赛,但是男孩的老师说“不,让他_______”,故选C。
56. B。联系下文“He dropped his guard”(男孩的对手丧失了警惕)可知,答案选B。
57. A。联系上文“The boy had won the match and the tournament”可知,男孩赢得了锦标赛,即他是“冠军”,故选A。
58. D。男孩赢得比赛感到疑惑,所以问老师:我怎么能只用一招就可以赢得比赛呢?所以答案选D。
59. B。联系上文的问句,以及下文的“First ... And second ...”可知,此处老师说“你因为两个原因赢得比赛”,故选B。
60. C。根据文中第三段“the teacher had taught him only one move”可知,答案选C。
 
  教学资源 ELT resources  
 
教案中心 Teachers' guide
课件中心 PPT courseware
视听中心 Audio & video clips
试题中心 Test center
 
  报纸电子版 E-papers  
 
高一版 Senior 1 Edition
高二版 Senior 2 Edition
高三版 Senior 3 Edition
 

 主办
联系我们   |    广告业务   |    诚聘英才   |   演讲比赛   |   关于我们   |   手机访问
有意与本网站合作者,有关合作事宜请联系我们。未经21英语网书面授权,请勿转载或建立镜像,否则即为侵权。
主办单位:中国日报社 Copyright www.i21st.cn All Rights Reserved 版权所有 复制必究   京ICP备13028878号-12   京公网安备11010502010736号
关闭
内容