订阅
报纸
纸质报纸 电子报纸
手机订阅 微商城
英语
学习
双语新闻 热点翻译 英语视频
实用口语 报纸听力 欧美金曲
教育
资讯
最新动态 活动预告
备课资源 语言文化
演讲
比赛
精彩演讲
活动动态
用报
专区
中学Teens
小学Kids
高中版 > 公告/活动 > 正文

20-21学年高一第15期7版Quiz Time答案

2020-12-14 10:24


2020-21学年高一版第15期总第814III版听力原文

 

第一节

听下面5段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的ABC三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

Text 1  

M: What do you do in your free time, May? Still like drawing pictures?

W: No. I like taking photos now.

 

Text 2

W: Are you going to the concert tonight? It must be a big hit this year!

M: Of course. I can’t miss it.

 

Text 3  

W: I’ve got a two-week break coming up. Why don’t we take a trip to somewhere cool and sunny?

M: OK, since we went to Australia last year and Singapore the year before, how about Italy this year? We can enjoy the sunshine and the beach there.

W: Sounds great!

 

Text 4  

M: Why did you miss class yesterday, Janet? We were looking forward to your presentation.

W: Yesterday? I was preparing yesterday. I’m here to give the presentation today. I spent all day – Tuesday - preparing it.

M: Janet, today is Thursday.

 

Text 5 

M: It’s a lovely day out today, isn’t it?

W: It’s beautiful. Enjoy it while it lasts. It’s supposed to get cold tomorrow.

M: What’s the weather forecast for tomorrow?

W: It’s supposed to snow early tomorrow morning, and then tomorrow afternoon, there’s a chance of freezing rain.

M: That doesn’t sound pretty.

 

第二节

听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的ABC三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

听第6段材料,回答第67题。

Text 6  

W: Wow, what a cool car! The style is appealing.

M: Yes, it’s beautiful, isn’t it?

W: How much does this car cost?

M: 500,000 yuan. What a deal! That will of course include tax, license and registration fee.

W: I appreciate your help, but I think I will look around.

 

听第7段材料,回答第810题。

Text 7

M: Have you heard about Michael’s new home? It’s in one of the most expensive areas.

W: Is he living in the new housing estate in Kidlington?

M: No, he’s living in an old house in Warston.

W: Do you mean the one near the health center on Old Slate Road?

M: That’s the one.

W: His house must be worth millions! That is one of the most beautiful areas in Oxford. The surrounding area is really peaceful, and getting into the city center from there is very convenient. How can he afford that place?

M: He didn’t. His grandfather died recently and left him loads of money.

W: Did he know that his grandfather was so wealthy?

M: No one in the family expected to get a dime from him. It was quite a surprise.

W: What a lucky man!

 

 

听第8段材料,回答第1113题。

Text 8  

M: How can I help you?

W: I’d like to send this package to China.

M: Would you like to send it surface or airmail?

W: What’s the difference between surface and airmail?

M: If you send the parcel with surface mail, it will take about 2 months to arrive, whereas with airmail, it will arrive in 7-10 days.

W: That’s a big difference. I suppose airmail will be much more expensive.

M: That depends on the weight.

W: How much will it cost to send it airmail?

M: Place it on the scale, please.

W: OK.

M: That’s 500 grams. It will cost 10 pounds for airmail.

W: That’s not bad. I’ll do that then. Does that include insurance or is that a separate fee?

M: That’s separate. It’s another 50 p.

W: OK.

 

听第9段材料,回答第1416题。

Text 9 

W: So, how was your flight?

M: Oh, it was fine. But we had to check in very early this morning at Frankfort airport.

W: Yes. Airport security takes such a long time these days. How’s the hotel?

M: Very nice! Thanks for making the reservation for me!

W: My pleasure. Is this your first time here?

M: Not in London but the first time in your company, and we’re very interested in your products.

W: How long are you staying in London?

M: A week. What shall we do during the weekend?

W: Do you like football? You know, soccer.

M: Yes, very much.

W: Would you like to see a Chelsea match this weekend? I could get you tickets.

M: Thank you. That’s a great idea!

W: You’re welcome. By the way, I’ve made a reservation for lunch for you and Diana at a French restaurant near here. Is that OK?

M: That sounds great!

 

听第10段材料,回答第1720题。

Text 10

M: Good morning, ladies and gentlemen. My name is Craig Wright and this is Listening to Music, the most basic course that the department of music has to offer. Its aim is to teach you how to listen to music. Wait a minute, you say. That’s ridiculous. I listen to music all the time. You are probably right. But I believe that perhaps you are not getting the most out of your listening experience. I’m going to teach you a lot by using the patterns of classical music in here: Mozart, Bach, Beethoven. What I’m trying to accomplish with regard to this particular course is, well, maybe two things. One: change your personality. I want you to become a richer and broader person by teaching you a deep understanding of classical music. And second: if I’m successful in my teaching, I will impart a love of classical music to you. Here is our agenda. The first three or four weeks or so we’ll be following the elements of music: rhythm, melody and harmony and then a test. Next, we will deal with the single most important thing when we listen to any piece of music, and that is the music form. And then toward the end of the course, we will turn to musical style. Requirements. You’ve got a couple of tests here. We have to write a short music paper. We’re all going to go to a concert.

 

 

 

2020-21学年第15期总第814期高一IV版答案与解析

 

D1 1-3 BCB

D2 1-3 BCA

D3 1-4 DCAC

D4 1-4 BADD
D5 1-5 BCADA   6-10 BDCAD  11-15 BCDAB

 

解析

D1 1-3 BCB

1.B。从文中“Sichuan Opera is a local opera, and it is now facing a gap in inheritance”可知,为学生开设川剧课间操是为了川剧的传承和推广,故正确答案为B

2.C。从文中“we found it very beautiful and became interested in it”可知,学生们对川剧课间操是喜欢的,支持的,故正确答案为C

3.B。从文中“ After years of continuous effort to spread the seeds of traditional culture”可知,推广中国传统文化需要付出很多时间和精力,故正确答案为B

 

D2 1-3 BCA

1.B。从文中“Xiao Qi Ji’s birth is a true miracle that has been so uplifting to all of us during the pandemic”可知,大家都对小惊喜的诞生感到开心,故正确答案为B

2.C。从文中“the practice dates back to the Tang Dynasty”可知,“熊猫外交”的历史可追溯到唐朝,故正确答案为C

3.A。综合第八和第九段可知,两段主要写了熊猫在其他国家难以生存的原因,故正确答案为A

 

D3 1-4 DCAC

1. D。文章第一段讲述了传统的男女分工观念,即男人是狩猎者,女人是采集者,但是这一观念被最新的考古发现推翻,即在古代也有很多女人是狩猎者,所以challenge更接近“推翻、颠覆”的意思,故正确答案为D

2. C。从第四段“The technique analyzed a protein in each remains’ tooth enamel to tell their gender.”可知,遗骸牙釉质中提取的一种蛋白质可以检测出此人的性别,故正确答案为C

3. A。从倒数第二段最后一句可知,陪葬的工具都是他们生活中使用的物品,故正确答案为A

4. C。最后Haas的话表明我们今天看到的许多性别不平等并没有生物学基础,故正确答案为C

 

D4 1-4 BADD
1. B。第一段主要讲述了作者的邻居是如何对车爱护有加的,“with such pride”“On most days, rain or shine …”都可以表明邻居对车的珍爱,所以答案为B
2. A。邻居对车爱护有加,和现在的作者形成了对比。所以当邻居对车进行检修、保养时,作者总是被_____,说要和邻居一起对自己的车进行保养。从语境分析,“吸引”最为合适,所以正确答案选A
3. D。从第五段“I get him …”以及第六段最后一句“That couple of hours was a great connecting experience.”可以表明,作者和邻居一起经历的这几个小时十分愉快,互相了解了对方,并找到了共同点,成为了好朋友,故正确答案为D
4. D。整篇文章讲述了作者和邻居建立了友谊,从普通邻里关系成为了朋友的过程,所以答案为D

 

D5 1-5 BCADA   6-10 BDCAD  11-15 BCDAB

1. B。根据上文“going through hard times”、“His wife divorced him. He went bankrupt (破产) after only a year in business”可以推知这位男士遇到了一系列麻烦事,根据下文可知他想放弃,因此可知这里应该是指经受多次打击后,他心灰意冷,所以看见的只是失败,故选B

2. C。由上文这位男士的经历与心态以及下文“went into the forest”可推知这里指他把一切抛在身后,leave sth behind意为“把某物抛在脑后”,符合语境。

3. A。根据上下文语境可知,这位男士与老人之前并不认识,只是在森林偶遇,因此只有A符合语境。

4. D。从下文“Can you give me one good reason not to    5   ?”可知男士与老人分享了自己的经历,并询问他的看法,故D符合语境。

5. A。下文老人讲述了一个关于不放弃的故事,所以可推知这里男士问的应该是“您能否给我一个不放弃的理由呢?”故选A

6. B。根据语境可知,老人指着两棵植物问这名男士,然后与他分享了它们不同的生长过程,所以不应该是问他是否喜欢、想要或者欣赏这两种植物,而是是否看见它们,故选B

7. D。根据下文“the fern    8    grew from the earth”、“I watered and took care of the bamboo seed for years, it did not sprout”可知这里指老人种下不同的种子,故选D

8. C。根据下文“However, although I watered and took care of the bamboo seed for years, it did not sprout”可知,这里老人对比了这种蕨类植物与竹子的不同成长过程,与竹子相比,蕨类植物快速地发芽生长,故选C

9. A。由上文“it did not sprout”可知这里表示竹子毫无动静,所以是没有生长的迹象,故选A

10. D。上文提到了“although I watered and took care of the bamboo seed for years”、“But I did not give up on the bamboo”,所以这里是继续照顾,故选D

11. B。根据语境可知,这里指竹子之前一直不发芽,五年之后终于发芽了。

12. C。这里指过去四年一直在地下生长,培育强壮的根系,故选C

13. D。这里对应上文的“a root system strong enough for its ground growth”。

14-15. AB。这里对应上文的“Struggling with this, he    2    everything behind”,“The little bamboo tree had been growing underground for the past four years,    12    a root system strong enough for its ground growth in the fifth year and beyond”,老人讲完两棵植物的生长过程,又回来这名男士的问题,指出他所经历的种种艰难,实际上也是在养精蓄锐,培育强大的根系,为未来的发展做准备。

  教学资源 ELT resources  
 
教案中心 Teachers' guide
课件中心 PPT courseware
视听中心 Audio & video clips
试题中心 Test center
 
  报纸电子版 E-papers  
 
高一版 Senior 1 Edition
高二版 Senior 2 Edition
高三版 Senior 3 Edition
 

 主办
联系我们   |    广告业务   |    诚聘英才   |   演讲比赛   |   关于我们   |   手机访问
英文二十一世纪(北京)教育传媒发展中心版权所有,未经书面授权,禁止转载或建立镜像。
主办单位:中国日报社 Copyright by 21st Century English Education Media All Rights Reserved 版权所有 复制必究
网站信息网络传播视听节目许可证0108263   京ICP备13028878号-12   京公网安备 11010502033664号
关闭
内容