订阅
报纸
纸质报纸 电子报纸
手机订阅 微商城
英语
学习
双语新闻 热点翻译 英语视频
实用口语 报纸听力 欧美金曲
教育
资讯
最新动态 活动预告
备课资源 语言文化
演讲
比赛
精彩演讲
活动动态
用报
专区
中学Teens
小学Kids
高中版 > 公告/活动 > 正文

20-21学年高三第17期7版Quiz Time答案

2020-12-28 10:13


2020-21学年第17期总第735期高三IV版答案与解析

 

D1 1-4 DBDB

D2 1-3 DCD

D3 1-4 BCBA

D4 1-4 BBBD

D5 1-5 FECDA 

 

解析:

D1 1-4 DBDB

1. D。从文章第一段“Once the image is recognized by the AI, students can collect points and use them to buy gifts or purchase charity meals donated to children in impoverished rural areas.”可知,参与者可以通过光盘行动积分兑换礼物或者为贫困地区的儿童捐赠爱心午餐,以善举获得回报,故正确答案为D

2. B。从文章第八段“For our team members, the biggest psychological challenge was whether we were confident enough to complete it”可知,团队成员对是否能完成项目缺乏信心,故正确答案为B

3. D。从文章第五至八段可知,一次餐厅就餐的经历使柳济琛产生了利用科技手段解决食物浪费的问题,并与团队克服重重困难,成功开发出小程序并吸纳超500万注册用户,因此,柳济琛富有创造力和意志力,故正确答案为D

4. B。从文章首段“one young man is making a big difference with technology”及通读全文可知,文章主要介绍了由一群年轻人开发的小程序,故正确答案为B

 

D2 1-3 DCD

1. D。从文章第四段“Tie-dyeing is a lifestyle that we want to pass on to others.”可知,扎染对当地生活方式产生了影响,故正确答案为D

2. C。从文章第六段“This made Zhang decide to move back to her village to help revive (复兴) the ancient tie-dye technique.”可知,Zhang Hanmin回到家乡是为了传承扎染工艺,故正确答案为C

3. D。从文章第七段“Zhang was inspired by the man, who worked for more than an hour without drinking water or resting. 'I'm touched by their attitude and love for nature, and it encourages me to persist (坚持) when I face difficulties,' she said.”可知,匠人们为传统技艺献身的精神令其深受触动,故正确答案为D

 

D3 1-4 BCBA

1. B从文章第六段“they found the total number of Popa langur is about 200 to 250, which will likely mean the new species is 'critically endangered'.”可知,波巴叶猴面临灭绝的风险,故正确答案为B

2. C。从文章第三段“The senior author of the study, Frank Momberg, and his colleagues conducted a genetic analysis of a sample of monkey feces collected in the forests of central Myanmar and compared it with specimens from Myanmar gathered almost a century ago in the museum, only to find out that the previously unknown langur was still roaming the wild.可知,发现新物种的关键因素是将采集的粪便与博物馆的标本进行对比分析故正确答案为C

3. B。第七段和第八段主要介绍了科学家们鉴定新物种的方法,故正确答案为B

4. A。从首段“Scientists recently have announced a new primate species - Popa langur”或通读全文可知,文章主要阐述Popa langur这一新物种的发现,故正确答案为A

 

D4 1-4 BBBD

1. B。根据文章第二段可知,面对欺凌,作者选择的是自己忍受,因此答案为BAC两项均不是作者的反应;D项文章未提及。

2. B。根据文章第四至五段,作者认为那些欺凌别人的人是软弱的人,他们想通过欺凌他人而显示自己的强大,因此答案为BA项与作者意思相反;C项文章未提及;D项与文意相反。

3. B。根据文章第四、五段可知作者建议大家受欺负时应该果断向家人、老师及朋友寻求帮助,坦率承认自己需要帮助,因此答案为BA项作者未提及;CD两项均不符合文意。

4. D。纵观全文,作者回忆了自己高中时期被人欺凌的经历并发表了评论,列举了如何解决欺凌问题的对策。文章的主旨在于分享作者关于欺凌问题的思考。

 

 

 

 

2020-21学年第17期总第735期高三III版听力原文

 

第一节

       听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的ABC三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

Text 1

W: What is the date today?

M: July 14th. What for?

W: Sherry’s birthday is three days away.

 

Text 2

M: Would you like me to give you a lift to the airport?

W: No, I’ll be fine. Don’t worry about it. I can take the airport shuttle bus.

M: There’s always a lot of traffic at this time of the day. You’d better take the subway.

 

Text 3

W: Good morning, sir. Can I help you?

M: Morning. Do you have a suit with a 36 waist, please?

W: Any particular color? Do you like light gray? This one fits you well.

M: Can I try it on?

W: Of course.

 

Text 4

W: Hello.

M: Hi, Lucy. This is Jim speaking. What are you up to this weekend?

W: Me, nothing. Just staying at home and reviewing for the coming exam. Why?

M: I’ve got two tickets for Saturday’s fashion show. Would you like to go with me?

W: Wow! Sounds great! I think I can take one day off.

 

Text 5

M: Isn’t it funny how we imagine people from a country to have a certain personality or character?

W: What do you mean?

M: You know, like English people are supposed to be very cool and sociable, but very calm. And also honest and reliable.

W: Well, I know some English people who are quite the opposite.

M: Yes, that’s what I mean. These descriptions of national character aren’t really true.

 

第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)

       听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的ABC三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

 

听第6段材料,回答第67题。

Text 6

M: What can I help you with today?

W: My washing machine isn’t working.

M: What’s the problem?

W: The washer is leaking a lot of water.

M: Is there anything else wrong with it?

W: No, that’s it.

M: I can come down and fix that for you if you’d like.

W: When will you be able to fix it?

M: How does this afternoon at half past two sound to you?

W: That would be perfect.

M: Alright, so I’ll see you then?

W: See you then.

 

听第7段材料,回答第810题。

Text 7

W: Good morning Mr Jones. What’s wrong?

M: Morning. I feel very ill. I am coughing and sneezing. I feel hot and cold all the time, and eating makes me feel sick.

W: Let me take your temperature. How long have you had the symptoms?

M: They started about two days ago.

W: Yes, your temperature is very high. You have the flu. You’ll have to go home and stay in bed until it gets better. Drink lots of water.

M: Can you give me some medicine?

W: I can give you something to reduce your fever, but you just need to get bed rest. I will write you a prescription, and you can collect the medicine from the pharmacy.

M: OK, thank you.

 

听第8段材料,回答第1113题。

Text 8

W: Good afternoon. How can I help?

M: Hello. I need to change some US dollars into local currency. Can I do that here?

W: Yes, of course. How much would you like to exchange?

M: Well, that depends. What’s the rate for today?

W: Today’s rate is 100 USD to 740 RMB, which isn’t bad.

M: That sounds pretty good. OK, I’ll change 1,000 USD today, thanks.

W: Please fill out this exchange form, and I’ll need to see your passport. Don’t forget to sign your name at the bottom.

M: Oh, right, of course. Here you go.

W: Here is your RMB, the exchange form, your receipt and your passport. Please check the amount.

M: It’s correct. Is there any way I can change it back before I leave the country?

W: Yes, that can be done here. Just make sure you keep the exchange form and the receipt, and you can come back at the end of your stay, and we’ll be only too happy to change it back into USD.

M: That’s wonderful news. Thanks for all your help.

 

9段材料,回答第1417

Text 9

W: Hey, John, can I talk to you for a minute?

M: Hi, Linda. Sure, what’s up?

W: I wanted to let you know about a book club I joined a couple months ago. I know you do a lot of reading, so I thought you might want to come with me next month.

M: Oh, that sounds like fun. When does the group meet?

W: Usually the last Saturday of the month at 9:30 in the evening. Is that too late for you?

M: No, I think that’s OK. What do you talk about in the group?

W: Well, every month we choose a new book, and then during the next meeting we discuss it.

M: What book are your reading now

W: The Kite Runner.

M: I’ve heard that’s a good book. What’s it about?

W: It is a good book. I’m almost finished. The book is about a boy who grew up in Afghanistan during the 1980s. It’s called The Kite Runner because the main character takes part in a kite flying competition.

M: That sounds really interesting. I’d love to come.

W: OK, great. The next meeting isn’t for another two weeks, so you still have time to read the book.

 

听第10段材料,回答第1820题。

Text 10

       Welcome to Camp All-Star, your No 1 sports camp for kids! Located on the famous Kents Hill School Campus by the beautiful lake, Camp All-Star hosts kids from around the world. When thinking about your next overnight summer camp, consider the best — Camp All-Star!

       Camp All-Star stands out among the successful camps in the U.S. because we have the best sports fields and courts to make your child’s sports camp experience a successful one. Your child can enjoy playing for hours in any of our more than 30 sports and activities each day. Our camper-to-staff ratio is three to one, which makes it possible for children to receive more careful instruction.

       We have a wide variety of activities and sports to choose from: fishing, dance, basketball, soccer, baseball and tennis. Boys and girls, ages 8-16, can customize their own schedules in our 2-, 3-, 4- or 6-week summer camp session for kids.

       The aim of Camp All-Star is to develop athletic skills; encourage abilities in leadership, fair play and teamwork; and provide a fun, rewarding and memorable summer sports camp experience. Our staff have the experience and qualified training necessary to ensure that your child has a successful, memorable and enjoyable time at our summer camp.

  教学资源 ELT resources  
 
教案中心 Teachers' guide
课件中心 PPT courseware
视听中心 Audio & video clips
试题中心 Test center
 
  报纸电子版 E-papers  
 
高一版 Senior 1 Edition
高二版 Senior 2 Edition
高三版 Senior 3 Edition
 

 主办
联系我们   |    广告业务   |    诚聘英才   |   演讲比赛   |   关于我们   |   手机访问
英文二十一世纪(北京)教育传媒发展中心版权所有,未经书面授权,禁止转载或建立镜像。
主办单位:中国日报社 Copyright by 21st Century English Education Media All Rights Reserved 版权所有 复制必究
网站信息网络传播视听节目许可证0108263   京ICP备13028878号-12   京公网安备 11010502033664号
关闭
内容